Monday, June 15, 2015

Dah Yang ke-4.....insyaAllah

Assalamualaikum w.b.t.

Merenung melihat blog sendiri yang dah tak ter'update"...dok rajin follow blog orang lain.

Tengok tajuk entry pun dah yang ke-4. Alhamdulillah reseki anak dari Ynag Maha Esa. Sekarang ni Ummi dah mengandungkan anak ke-4. Usia kandungan dah pun mencecah 29 minggu.

Setiap kandungan berbeza ujian dan mehnah yang dilalui. Kali ni 1st time ummi kena buat 4D scan atas nasihat doktor. Bukan atas kerelaan dan kemahuan sendiri tau. 3 orang anak ummi yang sebelum ni semua scan biasa je dengan klinik. Kenapa ye?

Masa check-up bulan lepas doktor dapati kandungan terlebih air ketuban. So, doktor nasihatkan untuk buat detail scan (4D). Di Manjung hanya ada satu klinik swasta yang buat detail scan ni (4D). Ummi pun call nak dapatkan maklumat harga dan temujanji. Pekerja Klinik Sejati (klinik swasta yang Ummi maksudkan) bagitau sekarang ni dah tak ada scan 4D, tetapi terus 5D. Harganya..........fuhhhhh...........RM310.

Bincang dengan suami dulu. Telefon doktor yang buat check-up bulanan untuk dapatkan kepastian. Doktor nasihatkan untuk buat detail scan supaya boleh dapat detect kalau-kalau ada yang abnormal pada bayi dalam kandungan. Sebab ummi minta buat 3D sahaja. (Price below RM100 je). Bukan berkira bab anak, tetapi nak dapatkan kepastian.

Petang 11.6.2015 (Khamis), Ummi dan suami ke Klinik Sejati seperti yang dijanjikan. Sebelum masuk bilik doktor, ummi kena check air kencing dan timbang berat. (Banyaknya naik berat badan....aduh). Semasa doktor buat scan biasa, doktor kata air ketuban ok. Yang lain-lain pun ok. Pergi satu ke satu posisi bayi. Hanya menggunakan scan 3D. Kiraan jumlah jari kaki dan tangan normal. Syukur. Cuma satu je yang baby tak nak tunjuk kat ummi dan suami. Heeeee......wajahnyer...

Alhamdulillah...moga anak ummi membesar dengan sihat dan sempurna, menjadi anak soleh ummi dan ayah. Anak ynag mudah mendengar kata kebaikan dan anak yang dilindungi Allah dari segala kejahatan dan fitnah dunia akhir zaman. Amin.


2 comments:

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

    ReplyDelete
  2. awak p klinik scan 3d yg mana?

    ReplyDelete